„Ce nu fac eu pentru tine?“ - rascumparare.ro

„Ce nu fac eu pentru tine?“

Se înserase. Strada era puternic luminată. Mulțimi de oameni treceau într-o direcție sau alta. Sute de autovehicole te asurzeau în goana lor. Eram mulțumit că s-a interzis claxonatul pe această porțiune de drum, altfel asurzeam de tot!

Prin mijlocul mulțimii preocupată cu „veșnica“ problemă a existenței, o mulțime frământată de pofta firii pământești, pofta ochilor și lăudăroșia vieții, stăpânită de același spirit de a afla ceva nou, îmi târam și eu alene pașii. Umblam ușor ca o umbră din altă lume, stingher printre trecători, trăind în lumea mea lăuntrică. Privirile îmi cădeau nepăsătoare pe același banal decor: reclame multicolore și chioșcuri cu ziare și reviste care nu amintesc de nimic sfânt. Peste tot mereu, mereu aceeași priveliște. Ochii căutau altceva mai bun, ceva pentru suflet. În zadar. Nimic…

Mi-am ridicat privirea. Măreața lună veghea pe cer înconjurată de o mulțime de stele. Plopul de alături își fremăta frunzele în răcoarea serii. Somnoroasele păsărele își încheiaseră lucrarea și acum se adunau în liniște pe la cuiburile lor.

Când mi-am întors privirea într-o parte am văzut pe un afiș mare și alb scris cu litere de-o șchioapă: „Ce nu fac eu pentru tine?“ Poate o reclamă de cinematograf, sau o reclamă de teatru, sau cine știe ce… Privind la scrisul de pe afiș, în mintea mea s-au succedat rând pe rând diferite idei. Unele au luat locul altora, dar scrisul a rămas în inima mea: „Ce nu fac eu pentru tine?“

Mi-am revenit din gânduri și am zâmbit amarnic: era poate numai un joc de cuvinte sau poate chiar o minciună. Gândurile mi-au zburat mai departe la un loc unde totul a fost o realitate cu urmări veșnice. Imaginația s-a dus cu două mii de ani în urmă la crucea de pe Golgota. Acolo a fost pironit Acela despre care dregătorul Pilat a spus: „Iată Omul!“ Acolo parcă vedeam un alt scris: „Iată ce am făcut Eu pentru tine“.

Cititorule, oprește-te o clipă din alergarea ta, din căutările tale zadarnice prin lume după fericire și gândește-te că la cruce Mântuitorul a murit pentru tine! Atunci, în mijlocul mulțimii ce caută rezolvarea existenței pământești, tu vei fi unul care ai găsit viața veșnică.

Gândiţi-vă bine dar la Cel care a răbdat de la păcătoşi aşa mare împotrivire faţă de Sine, ca să nu obosiţi, descurajându-vă în sufletele voastre.“(Evrei 12:3).

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact