Uitarea - rascumparare.ro

Uitarea

Un uzurpator îl detronase pe rege țării și domnea cu tiranie. Dar prin ingeniozitatea unui prieten apropiat al regelui, uzurpatorul pierdea mereu teren. Văzându-se în pericol, uzurpatorul urmări și prinse pe amicul regelui condamnându-l la temniță grea pe viață. Nu peste multă vreme fostul rege a fost repus în drepturile sale. În fericirea sa, uită de prietenul său căruia îi datora atâta recunoștință. Scrisorile pe care deținutul le trimitea regelui nu ajungeau la destinație. Regele era prea ocupat ca să-și mai aducă aminte de trecut.

După câtva timp, întemnițatul a murit. Sub perna lui s-a găsit o istorie a vieții sale, pe care un reporter curajos a publicat-o într-un ziar. Ziarul a ajuns și la rege care, la citirea istorisirii, începu să plângă cu lacrimi amare. El uitase de prietenul care îl salvase. Toată viața, remușcarea uitării l-a urmărit pe acel rege. Uitarea a distrus pe unul și l-a lovit greu pe celălalt. În această oglindă a uitării ne putem vedea cu toții. Cât de repede uităm binele făcut de celălalt! Pedeapsa pentru uitare nu întârzie să vină!

În mulțimea greutăților de astăzi lumea caută o salvare, dar nu vede decât o negură care acoperă și ultimele raze ale soarelui. Singura salvare ar fi aducerea aminte de Dumnezeu, de Mântuitorul. Puțini sunt acei oameni care, deși suferă sub vreo formă oarecare, își îndreaptă cu adevărat în căință ochii spre cer și caută să se întoarcă la Mântuitorul.

Tineri și vârstnici! Păcatul care a robit omenirea de la început a ajuns la apogeul. Două mii de ani de existență nu au făcut omenirea mai bună, din contră s-a înrăutățit tot mai mult. Lumea nu a vrut să știe despre jertfa de la Golgota. Învierea Domnului este pentru ea doar ocazia unei serbări cu mâncare și băutură. Tot ce era sfânt și putea să-i dea mântuirea, pacea, fericirea a fost uitat. Atât de mare a fost uitarea încât bietul om și-a uitat și originea sa divină acceptând că se trage din maimuță. Din stăpân a tot ce a creat Dumnezeu, omul a ajuns rob al păcatului.

Iată că a sosit ceasul deșteptării din amorțeala păcatului! Dumnezeu ne cheamă la viață, la mântuire, la lumină, la fericire, la pace. Acceptăm?

să ţi se înalţe inima şi să-L uiţi pe Domnul Dumnezeul tău“ (Deuteronom 8:14)

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact