Lecția de pe „Titanic“ - rascumparare.ro

Lecția de pe „Titanic“

Mândria inimii tale te-a înşelat, pe tine, care locuieşti în crăpăturile stâncii, a cărui locuinţă este sus; cel care zice în inima lui: «Cine mă va coborî pe pământ?»“ (Obadia 3)

Ca realizare, marele vas de călători „Titanic“ a reprezentat toată puterea, bogăția, luxul și aroganța acelei vremi. Vasul putea transporta cu mândrie mai mult de 2.300 de pasageri. Călătorii reprezentau multe națiuni și toate clasele sociale și economice.

„Titanicul“ era construit la nivelul „erei industriale“ în care tehnica cârmuia lumea ca un „zeu“, iar omul, cu iscusința lui, putea să cucerească natura. Constructorii acelui vas uriaș pretindeau că „nici chiar Dumnezeu n-ar putea să scufunde acest vas“. Aceasta era culmea lăudăroșeniei și aroganței omului care Îl ignoră pe Creatorul său! Vasul „Titanic“ era socotit ca cel mai mare dintre cei mari! Nimic n-ar putea să i se întâmple acestui vapor „nescufundabil“! și totuși inevitabilul s-a produs.

„Titanic“ era de patru zile pe ocean. Era 14 aprilie 1912. Vaporul naviga cu o viteză prea mare pentru un vapor de tonajul lui, în timp ce se apropia de aisbergurile din Atlanticul de Nord. Astfel „nescufundabilul“ vapor a fost lovit mortal.

Toți suntem prinși uneori de goana după îmbogățire. Într-un fel sau altul, toți strângem pe micul nostru „Titanic“ până când întâlnim un obstacol copleșitor!… Abia când vedem că totul se năruie și nu mai este nici o ieșire din impas, înțelegem care lucruri au valoare!

La bordul „Titanicului“, în acea noapte de aprilie, toți banii din lume, starea socială și materială, poziția și faima, toate bunurile din lume n-ar fi ajutat cu nimic la salvarea nici a celui mai bogat om din dezastrul acelui vas care se scufunda.

Să sperăm că nici unul din noi nu va ajunge într-o asemenea situație extremă, să știm că în două-trei ore vom pieri printr-o moarte îngrozitoare, fără nicio nădejde pentru viitorul nostru veșnic. Dar realitatea este că, într-o zi, cât de curând, toți vom sta în fața lui Dumnezeu! Să ne gândim serios la destinul nostru veșnic și să acceptăm calea mântuirii oferită de Dumnezeu Tatăl în Fiul Său! Să învățăm lecția de pe „Titanic“ și anume că Dumnezeu este Suveran în toate căile Sale cu oamenii, că El frânge mândria popoarelor, că va fi o judecată divină în fața căreia trebuie să apară toți oamenii! Astăzi mai există posibilitatea salvării din păcat și moarte.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact