Cătușele dragostei - rascumparare.ro

Cătușele dragostei

 „Ura stârneşte certuri, dar dragostea acoperă toate fărădelegile.“ (Proverbe 10:12)

Unul din regii Persiei avea un general vestit prin destoinicia și vitejia lui. Din anumite motive, generalul și-a propus să-și părăsească slujba. Vestea a ajuns la cunoștința regelui care se gândea mereu pe cine să pună în locul acelui general vestit sau să găsească o modalitate de a-l face să-și schimbe planul. Regele și-a strâns sfetnicii și le-a cerut sfatul. Toți au fost de părere ca generalul să fie aspru pedepsit. „Maiestate! Dați-i rebelului o pedeapsă exemplară… în cătușe cu el!…“, au spus supușii.

A doua zi, regele l-a chemat pe general la el. A cercetat cu multă atenție hotărârea lui de a-și părăsi funcția. Drept pedeapsă i-a dat mai multă putere în slujba pe care o deținea. Generalul, dezarmat în fața acestui gest de atenție din partea regelui, a intrat din nou în slujbă cu o mai mare dorință de a fi folositor în slujba suveranului.

A doua zi, regele și-a chemat sfetnicii și le-a zis:

- Am făcut cum m-ați sfătuit. L-am legat pe general cu cătușe. Dar fiindcă erau necesare prea multe cătușe pentru mâini și picioare, i-am legat numai inima cu cătușele dragostei.

Respectul față de aproapele începe atunci când înțelegem că Dumnezeu ne-a iubit. Inima firească a omului nu are nicio idee despre dragostea lui Dumnezeu; conștiința poate cel mult să cunoască unele lucruri despre dreptatea Sa. Când ne dăm seama că Dumnezeu ne iubește, înțelegem că El este dragoste, pentru că a putut să iubească un păcătos. Nici o filozofie nu poate înțelege lucrul acesta.

Dragostea se ocupă de alții, de starea lor, de problemele lor, în timp ce se uită pe sine. Dragostea nu cruță răul la alții, dar pe ea se uită în totalitate ca să poată aduce acestora ajutor. Numai în prezența lui Dumnezeu, care este dragoste, ne simțim micimea și nimicnicia. Aceasta distruge orgoliul, care este sentimentul că ești ceva înaintea oamenilor.

Dragostea este cel mai minunat lucru, iar noi o putem avea. Având dragostea lui Dumnezeu în sufletele noastre, avem siguranța bucuriei noastre veșnice. Dumnezeu este veșnic și știm că dragostea Lui rămâne pentru totdeauna. Și astăzi El vrea să ne lege cu „cătușele“ dragostei Sale. Ce minunat! În locul pedepsei, Dumnezeu ne oferă dragostea Sa!

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact