De tine este vorba - rascumparare.ro

De tine este vorba

Știai că numele tău este scris în Biblie? Ți se pare neverosimil? Totuși, el este scris. Numele tău este scris în Biblie în mod sigur, incontestabil.

Mai întâi doresc să-ți spun ce anume nu este scris în Biblie: numele tău civil cu care ești trecut în cartea de telefoane sau la fișierul biroului de evidență al populației. Nu, acesta nu este scris acolo. În această privință ai dreptate. Dar aceasta nici nu este așa de grav. Pe drept cuvânt ai privi cu îndoială, că în 2.000 de ani nu au mai fost și alții care s-au numit ca și tine. Poate că au fost o sută sau cinci sute sau poate mai mulți care au purtat același nume. La care dintre aceștia se referă? Întreaga bucurie că numele tău este scris în Biblie s-ar spulbera într-o clipă.

Numele tău civil ca Horia Popescu sau Irina Mihăiescu nu este amintit nici măcar o singură dată în Biblie. Și totuși, numele tău este scris acolo! Da, nu poate fi nici o îndoială asupra acestui fapt. Și acest nume, fie că îți place sau nu, fie că îți pare demodat sau nu, acest nume este: „păcătos“. Dar acum, atenție! Biblia spune despre Isus Hristos ceva minunat: „Omul acesta primește pe păcătoși“ (Luca 15:2).

Acesta este un nume cum nici nu poate fi altul mai clar și mai potrivit. Nici unul nu poate spune: „Acest nume nu mi se potrivește!“ Ba da, și cum se mai potrivește! Și cât de ușor este de înțeles! Nu poți să-ți închipui nimic altceva prin aceasta, decât un suflet care trebuie să meargă la pierzare, pentru că stă sub mânia lui Dumnezeu. Chiar acesta este și cazul tău! În felul acesta este scris numele tău în Biblie. Acest fapt este clar și neîndoielnic.

Ce faci când vrei să intri într-o casă? Suni sau bați la ușă. Ușa se deschide, iar tu intri. Aici nu-i nimic greu sau neclar. Orice copil poate face acest lucru. Exact așa poți să faci și tu acum. Du-te și bate la ușa Mântuitorului tău! El îți deschide. El te primește și devii un copil al lui Dumnezeu. Aceasta este totul. Împotriva acestui lucru, nici diavolul nu poate spune nimic. Și chiar dacă cel rău îți șoptește că ești prea rău pentru a merge la Isus și că întâi trebuie să te faci mai bun, căci ești doar un păcătos, atunci el îți face un serviciu fără să vrea, căci tu ai voie să-ți însușești sfântul Cuvânt al lui Dumnezeu, care spune despre Isus Hristos: „Omul acesta primește pe păcătoși.“ El nu te alungă. Nu, de mii de ori nu! El te primește!

Cu siguranță, ai auzit despre problemele rasiale din Africa sau din alte părți. Chiar dacă acestea țin de trecut, acolo existau școli, restaurante și autobuze speciale numai pentru albi. Negrii nu aveau voie să pășească în ele. Pentru ei erau localuri anume. Hai să luăm odată lucrurile în ordine inversă. Să zicem că te afli într-o călătorie prin centrul Africii. Ai ajuns într-unul din multele orașe noi de acolo. După o călătorie obositoare, cauți un adăpost pentru înnoptare. Rătăcești prin oraș. Picioarele îți sunt grele ca plumbul. Peste tot la hoteluri vezi anunțul: „Numai pentru negri!“ Afară se lasă întunericul. Ești frânt de oboseală, iar setea te chinuiește. După ore în șir de căutare, te mai târăști cum poți până la hotelul următor și dintr-o dată vezi o placă indicatoare scrisă cu litere mari: „Aici se primesc albi.“

Ce ai de făcut? Stupidă întrebare! Nu-i așa că intri imediat? Îți vei zice: „Casa este pentru mine!“ Cât de fatal ar fi, dacă pe placa indicatoare ar fi însemnate o serie de nume, iar numele tău nu s-ar găsi scris printre ele! Ce bine că acolo stă scris simplu „albi“, iar acest cuvânt este îndeajuns! Cauți un adăpost, iar aici este unul pentru albi. De tine este vorba! Fără îndoială! S-ar fi potrivit pentru tine o altă placă indicatoare deasupra ușii?

Tot așa de simplă este și Evanghelia. „Păcătos“ – de tine este vorba! Poți intra prin ușa acestei invitații: „Omul acesta primește pe păcătoși!

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact