Ești asigurat pe deplin? - rascumparare.ro

Ești asigurat pe deplin?

Un bătrân predicator al Evangheliei obișnuia să povestească despre momentul când, călătorind cu trenul, într-un orășel s-a urcat un domn și s-a așezat lângă el. De îndată omul s-a întors către predicator și a spus: „Este un oraș sărac în ceea ce privește afacerea mea. Nu prea îmi merge bine aici. Eu sunt un agent de asigurări iar din anumite motive acest loc este unul dintre cele mai neproductive în care am lucrat”.

Predicatorul spuse că îi pare rău pentru el. Apoi, după o scurtă pauză, domnul spuse:

Dumneavoastră în ce fel de afacere sunteți implicat?
Nu o să vă vină să credeți” spuse credinciosul, „dar și eu lucrez în domeniul asigurărilor.
Serios? Pentru ce companie lucrați?
O”, răspunse predicatorul, „lucrez pentru cea mai mare companie de asigurări existentă.
Metropolitan? Aceasta este compania pentru care și eu lucrez.
O, nu, compania pentru care lucrez eu este mai mare decât Metropolitan.
Aceasta nu este posibil”, răspunse agentul, „Metropolitan este cea mai mare companie din lume în domeniul nostru.
Cu toate acestea”, susținu slujitorul lui Hristos, „firma la care lucrez eu este cu mult mai mare. Și este de asemenea o companie foarte specială. Este singura companie unde toate pachetele premium sunt deja plătite. Resursele ei sunt nelimitate. Asiguratul beneficiază de toate avantajele și nu costă nici măcar vreun cent pentru a obține o asigurare. Compania și-a îndeplinit întotdeauna obligațiile și plătește prompt și în întregime.
Ascultați”, spuse agentul, „aș dori să îmi fac o poliță de asigurare la compania dumneavoastră.
Ați putea”, veni răspunsul. „Tot ce trebuie să faceți este să depuneți o cerere care dovedește că sunteți un sărman păcătos care ar merita iadul, iar compania mea vă va asigura pe deplin, pe gratis, și nu doar pentru un timp ci pentru toată veșnicia. Lucrez pentru cea mai mare Companie de asigurări. Este condusă de Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt”.

Ești tu pe deplin acoperit de asigurare? Nu ești, dacă te-ai asigurat doar pentru viața aceasta. Ceea ce oamenii numesc asigurare de viață, nici măcar nu îi asigură cât să nu-și piardă viața. Ar putea mai bine să fie numită asigurare de moarte decât asigurare de viață. Asigurările de furt nu previn furtul; nici asigurările de accident nu previn accidentele; nici asigurările de incendiu nu previn incendiile. Toate asigurările de aici de pe pământ nu fac altceva decât să ofere câțiva bani pentru a remedia sau alina suferințele produse de moarte, accident, foc etc. Astfel de asigurări asigură doar, într-o mică măsură, această viață.  Însă această viață nu este totul; nu este decât o fracțiune din existența veșnică a omului. Dacă nu ai asigurare pentru eternitate, atunci nu ești acoperit.

Iată adevărata asigurare de viață, căci garantează viață eternă posesorului ei: Dumnezeu dăruiește, sufletului care crede, viață eternă, care nu se va pierde (Ioan 10:28). Iar împreună cu acea viață veșnică vine orice binecuvântare, orice asigurare. Obții asigurarea proprietății, căci pentru creștin există „o moştenire nestricăcioasă şi neîntinată şi care nu se veştejeşte, păstrată în ceruri” (1. Petru 1:4). Obții asigurare de furt, căci comoara ta este în ceruri, unde nici molia, nici rugina nu strică, şi unde hoţii nu sparg, nici nu fură (Matei 6:20). Obții asigurare de incendiu, căci sufletul care crede în Isus nu va cunoaște niciodată ororile iazului de foc (Apocalipsa 21:8). Obții asigurare de accident, căci „toate lucrurile lucrează împreună spre bine pentru cei care Îl iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).

Și orice altă asigurare este a ta, atunci când vi ca păcătos la Hristos. Dumnezeu te asigură cu adevărat, căci asigurările Lui îl țin pe credincios departe de moarte, departe de judecată și îl aduc pentru totdeauna în bucuria și gloria vieții eterne.

Evrei 11:1 ne spune despre credință că este siguranța lucrurilor sperate. Cuvântul siguranță se poate traduce și prin asigurare. Credința este cea care îl asigură pe credincios. Nu ceea ce el face, aduce, plătește, ci simpla încredere în ce a făcut Isus, aceea asigură sufletul pe deplin.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact