De ce mi s-a întâmplat aceasta? - rascumparare.ro

De ce mi s-a întâmplat aceasta?

Poate că te frământă această întrebare. Poate că în viața ta a venit o boală împreună cu suferințele ei. Sau poate că moartea a luat pe cineva drag. Poate că în familie au apărut conflicte care au adus nefericire și durere în căminul tău. Te întrebi dacă viața mai merită trăită și te întrebi „de ce eu?”.

Aceasta este o întrebare bună. Ai putea să crezi că Dumnezeu te pedepsește pentru ceva ce ai făcut. Aceasta ar putea fi adevărat, însă, în mod evident, nu este principalul scop. Dacă principalul scop al lui Dumnezeu ar fi fost pedepsirea, atunci El ți-ar fi luat viața.

De ce mi s-a întâmplat aceasta?”, întrebi tu. Răspunsul este că Dumnezeu vrea să îți vorbească. El a încercat să îți vorbească și mai înainte, însă cât timp lucrurile au mers bine, nu ai ascultat de glasul Lui.

Dacă nu te-ai născut din nou, Dumnezeu dorește ca să te îndrepți doar spre El și să-i ceri să te salveze.

Biblia spune: „Este rânduit oamenilor să moară o singură dată, iar apoi vine judecata” Evrei 9:27. „Toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de gloria lui Dumnezeu” Romani 3:23. Dacă mori în păcatele tale, vei petrece veșnicia în iad.

Însă Dumnezeu „nu întârzie în ce priveşte promisiunea, cum socotesc unii că este o întârziere, ci este îndelung-răbdător faţă de voi, nevrând ca vreunii să piară, ci toţi să vină la pocăinţă” 2. Petru 3:9. Prin urmare, L-a trimis pe Fiul Său, Isus Hristos, să moară pe cruce pentru păcatele noastre, pentru ca să putem să fim iertați, dacă cerem aceasta. „Dumnezeu Îşi arată propria Lui dragoste faţă de noi prin aceea că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” Romani 5:8,9.

Isus Hristos a înviat din morți a treia zi. Acesta este mesajul pe care Dumnezeu dorește să-l cunoaștem și, de asemenea, să-l credem: „dacă vei mărturisi cu gura ta pe Isus ca Domn şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat dintre morţi, vei fi mântuit.” Romani 10:9,10.
Dumnezeu așteaptă să te ierte. Însă alegerea este acum a ta. Dacă Îl vei refuza, vei întâmpina noi dezamăgiri în această viață și suferință eternă în cea următoare.

Dacă te întorci de la păcatele tale, îi ceri lui Dumnezeu să te ierte și Îl primești pe Isus Hristos ca Mântuitor și Domn, vei fi iertat. Nu ți se promite o viață ușoară pe pământ, dar Dumnezeu îți va da putere pentru orice încercare și ai asigurată bucuria eternă în ceruri.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact