Eu nu sunt așa de păcătos ca alții - rascumparare.ro

Eu nu sunt așa de păcătos ca alții

Cei mai mulți oameni, confruntați cu problema păcatelor lor, puși în fața adevărului Scripturii care spune că „toți oamenii au păcătuit”, ripostează vehement: „De ce să fiu eu păcătos? Eu nu ucid, nu fur, cum fac alții.  Nu știu ce urmează după moarte, dar cu siguranță, Dumnezeu va privi la viața mea, care a fost în general bună. Am făcut și fapte bune, am fost destul de des la biserică. El este bun doar, nu va ține seama de păcatele mele neînsemnate.”

Gândești și tu așa? Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu spune că plata păcatului este moarte. A oricărui păcat. Dumnezeu este bun și iubitor, îi iubește pe păcătoși, însă El este și drept, nu este ca noi oamenii, nestatornici, și atunci El urăște păcatul.

Trebuie să înțelegem bine că noi nu suntem păcătoși pentru că facem păcate. Ci noi facem păcate pentru că suntem păcătoși. Toți oamenii se trag din Adam, se nasc în această lume cu sămânța păcatului în ei. Ați văzut vreodată cum încep copiii de mici să mintă, să fure, fără să îi învețe cineva? Toți oamenii avem aceeași problemă, păcatul. Toți suntem păcătoși, iar în această stare nu există grade de comparație. Nu poți fi mai păcătos sau mai puțin păcătos decât cineva. Poți fi păcătos sau nu, iar Cuvântul lui Dumnezeu spune că toți oamenii sunt păcătoși.

Încă un lucru important pe care trebuie să îl știm, este că Dumnezeu nu este un negustor. El nu va ierta un păcat, dacă în locul lui, faci două fapte bune. Pur și simplu, El are o singură măsură a judecății: MOARTEA.

„Și atunci”, poate vei întreba, „pentru micile mele minciuni, pentru faptul că din când în când am mai vorbi urât, pentru că am făcut și ceva lucruri imorale, trebuie să mor?”.

Răspunsul lui Dumnezeu este DA. Plata păcatului este moartea. Însă, El nu a dorit ca omul să moară și să piară în chinul veșnic, ci Biblia ne spune că El a iubit lumea și, pentru ca oamenii să nu piară, L-a trimis pe Fiul Său, Domnul Isus, să moară. Plata păcatului. Plata vorbește de preț. Ei bine, prețul acela l-a plătit Domnul Isus, când a murit pe o cruce. A murit ca tu să nu mai mori.

Însă acum intră în responsabilitatea ta. Dumnezeu te iubește, nu a vrut ca să pieri, ci ți-a oferit o soluție. A dat tot ce avea El mai de preț, pe Fiul Său. Îți este indiferent? Vei continua viața ta mai departe, fără să te îngrijorezi cu privire la ce se va întâmpla dacă mâine mori? S-ar putea ca indiferența ta să te coste o eternitate departe de Dumnezeu. O eternitate groaznică, în chin. Și tu ai nevoie de iertare. În toată această chestiune referitoare la păcate, mântuire, Dumnezeu, termeni care îi auzi, dar nu îi iei în seamă, despre TINE este vorba. Pentru cine crezi tu că a venit Mântuitorul pe acest pământ ca să moară? Pentru TINE. Te privește în mod direct!

Recunoaște în inima ta că ești păcătos, și că ai nevoie de iertare. Aceasta se numește pocăință. Iar Dumnezeu îți va oferi mântuire, fericire și o eternitate alături de El, în cerul unde Biblia spune că nu vor mai exista lacrimi și întristări.

Dar dacă nu îți pasă și vei continua viața fără să Îl bagi în seama pe Dumnezeu, te vei confrunta cu El într-o zi, la judecată, și îți va spune: „Am făcut totul pentru a te salva. Te-am iubit atât de mult. Dar nu ai vrut. Nu ți-a păsat. Acum e prea târziu ...”

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact