Când se va termina petrecerea? - rascumparare.ro

Când se va termina petrecerea?

Există mulți oameni care cred că viața este o petrecere care nu se termină niciodată. Avem prieteni de întâlnit, locuri de vizitat și lucruri de primit sau de obținut. Căutăm permanent distracții în căutarea fericirii. Avem nevoie non-stop de activități cu care să ne umplem golul din noi înșine, să luptăm împotriva plictiselii care ne înconjoară. Droguri, alcool, sex imoral, bani și muzică rock sunt unele dintre cele mai populare alegeri în această petrecere care nu se termină, numită viață. Nu vrem să ne gândim la faptul că petrecerea va lua sfârșit.

Totuși, există un dușman al acestei întregi distracții și exaltări. Este moartea. Noi toți, și tu, avem o întâlnire cu moartea și cu eternitatea. „Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata” (Evrei 9:27).

DA, tu ai un suflet veșnic, dat de Dumnezeu, care va petrece veșnicia undeva, atunci când petrecerea va lua sfârșit. Poate că acum pentru tine, nu conteză locul unde vei fi în veșnicie. Probabil că eviți cu orice preț gândul că va trebui să te înfățișezi înainte unui Dumnezeu Sfânt, care urăște păcatul. Însă, vezi, Creatorul care te-a pus aici pentru scopul Său, a încercat să-ți vorbească, iar tu ai continuat să petreci, de parcă această viață este tot ce va fi, de parcă nu ar exista viață după moarte.

Sunt lucruri pe care Dumnezeu ar dori să ți le spună mai înainte ca tu să mori, pentru că odată ce „petrecerea” ta va lua sfârșit, va fi prea târziu. El vrea să îți vorbească direct din Cuvântul Său, Biblia. Biblia conține toate informațiile de care ai nevoie ca să te pregătești pentru viața de după moarte.

Cuvântul lui Dumnezeu afirmă: „Pentru că din inimă ies gânduri rele, ucideri, adultere, curvii, furturi, mărturii false, hule; acestea sunt cele care întinează pe om” (Matei 15:19,20). Vedem în Scriptură că, din cauza păcatului, toți suntem necurați în ochii lui Dumnezeu.. Poți să nu te gândești că ești un păcătos care merită iadul. Până la urmă. probabil că nu există Dumnezeu, corect? Greșit!

Dumnezeu este real. Dumnezeu este sfânt și urăște păcatul. Păcatul te va împiedica să fi cu Dumnezeu în cer pentru eternitate. Dacă nu primești iertarea de păcat a lui Dumnezeu , Cuvântul lui Dumnezeu arată că vei muri într-o stare de necurat, neiertat. Din cauza alegerilor tale, îți vei petrece veșnicia în iad, împreună cu toți ceilalți oameni care au refuzat îndurarea lui Dumnezeu.

„Nu e nimic, toți prietenii mei de petreceri vor fi și ei acolo”, poate gândești. Da, din nefericire, și ei te vor însoți acolo, însă „întunericul de afară” vă va despărți unul de celălalt (vezi Matei 22:13).

Ce alte opțiuni există? Există una. Efeseni 2:4 ne spune ceva despre Dumnezeu, pe care poate nu l-ai știut: „Dumnezeu, fiind bogat în îndurare, pentru dragostea Lui mare cu care ne-a iubit”. Da, chiar dacă ai trăit o viață fiind legat de păcat și egoism, departe de Dumnezeu, El te iubește foarte mult. Pentru că te iubește și dorește să te aibă cu El în cer, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său, Domnul Isus Hristos, să moară pe îngrozitoarea cruce de la Calvar, aproximativ 2000 de ani în urmă.

Pentru că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă eternă” (Ioan 3:16). Domnul Isus a plătit prețul pentru datoria păcatelor noastre, pedeapsa cu moarte pe care o meritam noi, prin faptul că a suportat mânia lui Dumnezeu acolo pe acea cruce și a murit. Acum putem primi iertarea lui Dumnezeu pentru păcatele noastre, văzându-ne așa cum ne vede Dumnezeu – păcătoși pierduți, fără speranță, nemeritând casa lui Dumnezeu din cer, acolo unde nu este păcat.

Ești de acord cu Dumnezeu că ești un păcătos? Crezi că Isus Hristos a murit pentru păcatele tale și că a înviat din nou, potrivit Scripturii? (1. Corinteni 15:3,4).

Poate că vei spune: „Am petrecut prea mult. Cum știu dacă Isus va primi un păcătos ca mine?” Isus a spus: „pe cel care vine la Mine nicidecum nu-l voi scoate afară” (Ioan 6:37). „Hristos Isus a venit în lume ca să-i mântuiască pe păcătoşi” (1. Timotei 1:15).

Cheamă numele Domnului Isus Hristos astăzi, mărturisește-I că ești păcătos și că te încrezi în El ca Salvator al tău. Suflet prețios, poate asta va fi ultima ta chemare. Nu întârzia să răspunzi.

Iată, acum este timpul potrivit; iată, acum este ziua mântuirii” (2. Corinteni 6:2).

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact