Cine este Isus Hristos? Cine este Dumnezeu? - rascumparare.ro

Cine este Isus Hristos? Cine este Dumnezeu?

Dumnezeu este nevăzut pentru noi. Noi nu putem nici să Îl vedem, nici să Îl atingem. Cu toate acestea Dumnezeu este o Persoană. De unde putem ști aceasta? Deoarece Dumnezeu nu a rămas ascuns. Dumnezeu a devenit Om în Persoana Fiului Său, Isus Hristos. Cu aproximativ 2000 de ani în urmă, Isus Hristos S-a născut dintr-o fecioară – din Maria. Iar apoi El a trăit ca un Om desăvâșit și fără păcat pe acest pământ. Apoi, în jurul vârstei de 33 de ani a fost pironit și a murit pe cruce.

Cu toate acestea, El nu a murit din cauza chinurilor crucii, ci El Și-a dat viața de bunăvoie. Despre aceasta puteți citi în Biblie, în cele patru evanghelii: Matei, Marcu, Luca și Ioan. Vă îndemn ca să citiți măcar una din Evanghelii. Sunt sigur că nu veți regreta.

Faptul că Isus Și-a dat singur viața, ne arată că El este mai mult decât un Om. El este Dumnezeu Însuși. Deoarece niciun Om nu are acest drept de a dispune de viața sa. Însă Isus a putut spune că El avea dreptul să Își dea viața. Despre aceasta putem citi în Evanghelia după Ioan, capitolul 10, versetele 17 și 18.

Mai poate omul să îl afle pe Dumnezeu astăzi? Cu siguranță. Dumnezeu nu este încă acolo într-un mod tangibil . Omul trebuie să aibă credinţă, care înseamnă încredere necondiţionată în acest Dumnezeu nevăzut şi în Cuvântul Său – Biblia. Atunci va experimenta în mod practice. Sunt mulţi oameni care pot confirma aceasta.

Unii oameni vorbesc despre un "Dumnezeu iubitor" şi se gândesc poate ca la un bătrân cu barbă gri, care nu ia întotdeauna lucrurile aşa cum sunt şi care închide ochii la anumite lucruri. Însă aceasta nu este o reprezentare, care nu corespunde modelului biblic. Dumnezeu este un Dumnezeu al dragostei, ce ne-a dat pe însuşi Fiul Său. El este de asemenea şi un Dumnezeu al dreptăţii desăvârşite, ce nu numai că urăşte păcatul, ci chiar trebuie să îl pedepsească.

Mulţi vorbesc despre un Dumnezeu ucigaş şi de temut, atunci când se gândesc la multele războaie din Noul Testament. Dar pierd din vedere că Dumnezeu a aşteptat sute de ani înainte de a pedepsi popoarele pentru continua neascultare şi idolatrie.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact