Unde e Biblia ta? - rascumparare.ro

Unde e Biblia ta?

Pe vremuri, în unele comunităţi creştine, se practica obiceiul ca, în ziua căsătoriei, tinerilor să li se dăruiască o Biblie. O tânără pereche a primit o Biblie din care însă au citit un timp scurt, apoi au pus-o deoparte, fiindcă între ei au intervenit neînţelegeri, certuri şi în cele din urmă s-au despărţit. Şi-au împărţit corect toate lucrurile, până au ajuns la Biblie.

Bărbatul a zis: „Biblia o iau eu“, iar femeia i-a zis: „Biblia îmi aparţine mie“. Şi neînţelegându-se a cui să fie, bărbatul a luat un cuţit şi a tăiat Biblia în două bucăţi. Femeia a primit Vechiul Testament, iar bărbatul Noul Testament.

Au trecut de atunci ani de-a rândul. Femeia s-a dus într-o zi la pastorul care le-a oficiat căsătoria, i-a dat partea ei din Biblie şi i-a spus: „Acum ştiu de ce s-a desfăcut căsătoria noastră, eu am fost vinovată şi vă rog să-mi daţi pentru această jumătate de Biblie una întreagă şi să vă rugaţi pentru mine“. Dumnezeu a ascultat rugăciunea. Nu mult după aceea, a venit şi bărbatul la pastor cu jumătatea sa de Biblie mărturisind: „Ştiu acum de ce n-am putut trăi împreună, vina e a mea.“ Atunci pastorul a dat la legat cele două părţi ale Bibliei şi a pus-o din nou în mâna celor doi soţi, iar bucuria a fost mare pentru împăcarea lor.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact