Ajutați-o pe mama - rascumparare.ro

Ajutați-o pe mama

   Într-o seară, un binecunoscut preot era gata de culcare, când a auzit o ciocănitură în uşa de la intrare. Când a deschis uşa, a dat cu ochii de o fetiţă sărmană, udă leoarcă de ploaie. Din cartierul sărăcăcios unde locuia, ea venise prin furtună ca să-l caute pe preot. Micuţa l-a întrebat:
- Dumneavoastră sunteţi preotul?
- Da, eu sunt, a răspuns el.
- Ei bine, nu vreţi să coborâţi în cartierul nostru şi s-o ajutaţi pe mama mea să intre? a întrebat ea.
Preotul a răspuns precaut micuţei:
- Draga mea, nu este potrivit pentru mine să vin ca s-o ajut pe mama ta să intre. Dacă ea este beată, ar trebui să chemi un poliţist; el este specializat.
- Oh, părinte, a răspuns fetiţa în grabă. Dumneavoastră nu înţelegeţi! Mama mea nu este beată; ea este acasă, aproape să moară, şi îi este frică de moarte. Vrea să meargă în cer, dar nu ştie cum. Eu i-am spus că o să-i caut un preot care s-o ajute să intre în cer. Veniţi repede, părinte, căci ea moare!

Preotul n-a putut rezista rugăminţii micii lui vizitatoare nocturne, aşa că i-a promis că va veni îndată ce se va îmbrăca. Fetiţa l-a condus în cartierul sărac la o casă veche, unde la etaj, într-o cameră izolată zăcea muribunda.
- Am găsit preotul pentru dumneata, mamă! Spune-i dânsului ce doreşti şi să faci ce-ţi va spune, iar dânsul te va ajuta să intri în cer.
Sărmana femeie a ridicat glasul ei slab şi a întrebat:
- Poţi dumneata, părinte, să faci ceva pentru o păcătoasă ca mine? Am trăit în păcat şi acum, când sunt pe moarte, simt că merg în iad, dar nu vreau să merg acolo; doresc să merg în cer. Ce pot să fac acum?

În mărturisirea lui proprie, renumitul preot a declarat mai târziu: „Am stat acolo privind spre acea faţă şi m-am gândit. Ce pot să-i spun? Predicasem mântuirea prin biserică, dar acel sărman suflet s-a depărtat prea mult de principiile bisericii. Vestisem mântuirea prin caracter, dar ea nu avea aşa ceva. Vestisem mântuirea prin fapte, dar ea nu avea timp pentru aşa ceva. Atunci mi-a venit un gând: De ce să nu spui ceea ce mama ta obişnuia să-ţi spună ca băiat? Ea moare, şi aceasta nu poate să-i facă rău chiar dacă nu-i face nici un bine.“
Astfel, aplecându-se alături de ea, preotul a început să-i spună: „Draga mea, Dumnezeu este milostiv şi bun şi, în cartea Sa, Biblia, El spune: «Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică».“
- Oh! a exclamat femeia muribundă, spune Dumnezeu aceasta în Biblie? Aceasta trebuie să mă ajute să intru în cer. Dar, părinte, păcatele mele, păcatele mele!
A fost uimitor felul în care preotul şi-a adus aminte de următorul verset.
- Draga mea, a continuat el. Biblia spune că sângele lui Isus Hristos curăţeşte orice păcat.
- Orice păcat, aţi spus? a întrebat ea sincer. Se spune, într-adevăr orice păcat? Aceasta trebuie să mă ajute să intru în cer.
- Da, a răspuns preotul îngenunchind lângă ea. Orice păcat! Biblia spune: Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu.
- Ei bine, a spus ea, dacă cel dintâi dintre păcătoşi a intrat în cer, şi eu pot să intru în cer. Roagă-te cu mine, părinte!
Preotul s-a rugat cu acea sărmană femeie. Chiar aşa cum era ea atunci, L-a primit pe Isus Hristos ca Mântuitor şi a plecat liniştită din lumea aceasta.
Mai târziu, preotul a mărturisit: „În timp ce femeia căpăta mântuirea pentru a intra în cer, eu însumi am fost mântuit. Doi păcătoşi au fost mântuiţi în seara aceea prin credinţa în cuvintele lui Dumnezeu“.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact