Profesorul și Biblia - rascumparare.ro

Profesorul și Biblia

Un profesor de filozofie, care la cursurile sale, ca şi în particular nu pierdea nici o ocazie de a ataca Biblia, a fost luat deoparte într-o zi de unul dintre studenţii săi, care i-a spus:
- Nu vă gândiţi, domnule profesor, că dumneavoastră daţi prea mare importanţă Bibliei, încercând să o respingeţi? Pentru ce nu o lăsaţi în pace?
- Pentru că ea nu mă lasă în pace, a recunoscut profesorul.

Ce îl face pe tânăr sau pe vârstnic, pe cel învăţat sau pe cel mai puţin învăţat, pe acela care vrea să profite de viaţă, ca şi pe acela care şi-a făurit propriile sale idei în privinţa veşniciei, să-i fie frică? Judecata vestită de Biblie; această judecată planează asupra tuturor bucuriilor omului. Ea osândeşte trecutul, tulbură prezentul şi ameninţă viitorul. Însă în loc să-şi pună în ordine viaţa, omul încearcă să se scuture de această mărturie sfântă, care este Biblia, sau să o contrazică, sau să-şi bată joc de ea. Cititorilor, Biblia are dreptate; ea este Cuvântul lui Dumnezeu! Prin ea, Dumnezeu ne spune că „oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că nu a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu” (Ioan 3:18).

Nu este Cuvântul Meu ca un foc, zice Domnul, și ca un ciocan care sfarmă stânca? Ieremia 23:29

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact