Evanghelia - rascumparare.ro

Evanghelia

de J.B. Stoney

Exod 15:12; Ioan 7:37, 38; Fapte7:55.

Evanghelia, vestea bună a lui Dumnezeu, arată că, prin lucrarea lui Hristos, credinciosul este izbăvit de judecata lui Dumnezeu ce se află peste fiecare om în această lume, astfel încât are pace cu Dumnezeu. În al doilea rând, arată că Duhul Sfânt este dat încât credinciosului nu ar trebui să îi lipsească nimic, să nu înseteze niciodată, ci mai mult din inima lui să curgă râuri de apă vie. Şi, în al treilea rând, faptul că prin Duhul Sfânt el aşteaptă partea sa cu Hristos în glorie.

În primul rând, asemenea lui Israel în Egipt, toţi oamenii acestei lumi sunt incluşi în judecata lui Dumnezeu. Aşa cum sângele mielului l-a păzit pe Israel de judecată, tot aşa acum oricine, crezând că sângele lui Hristos este înaintea ochilor lui Dumnezeu, este păzit de judecată; dar aşa cum Israel era oprimat de către Faraon şi egipteni înainte de a fi ferit de judecată, tot aşa şi cel credincios era oprimat prin puterea lui Satan şi a cărnii, deoarece nu este pace până când nu se apropie de moartea şi învierea lui Hristos reprezentată prin trecerea Mării Roşii. Singura cale de scăpare din moarte, care este judecata asupra omului, este prin moartea lui Hristos. Dumnezeu a creat calea pentru Israel prin Marea Roşie şi Dumnezeu le-a dat lumină pentru a vedea această cale; şi după ce trecusera prin ea, ei nu numai că ştiau că scăpasera din ea, dar puteau cânta "Domnul este foarte înălţat. A aruncat în mare pe cal şi pe călăreţul lui". Acum este pace cu Dumnezeu. Când crezi că Dumnezeu l-a înviat pe Hristos dintre morţi eşti îndreptăţit prin credinţă şi atunci cunoşti că ai pace cu Dumnezeu.

În al doilea rând, crezând în Hristosul înălţat, vii la El şi primeşti Duhul Sfânt. Dragostea lui Dumnezeu este turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne este dat în puterea lui Dumnezeu. Cine poate descrie splendoarea harului lui Dumnezeu, făcut liber de tot ceea ce este împotriva ta, iar acum, prin Duhul, potrivit pe deplin pentru Dumnezeu! Plin de viaţă, prin Duhul Sfânt, il poţi vedea pe Hristos în gloria lui Dumnezeu. Când gloria s-a depărtat de la Israel, Ezechiel a văzut-o, iar în cea mai luminoasă pată de lumină era imaginea unui Om. Cu toate că răutatea omului a îndepărtat gloria de pe pământ, totuşi, în harul lui Dumnezeu, acolo era un Om în glorie. Din acea zi gloria nu s-a mai întors pe pământ până când a venit din nou la păstorii din Luca 2 pentru a le anunţa vestea bună a marii bucurii. "Astăzi vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos Domnul".

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact