Vieți transformate - rascumparare.ro

Vieți transformate

În anul 1787, prin mările din sud, o navă plutea spre Tahiti. La capătul a 16 luni, misiunea a fost încheiată şi puieţii de palmieri au fost încărcaţi. S-a dat ordinul îmbarcării, dar marinarii s-au răzvrătit; cât timp au stat pe insulă, s-au ataşat de femeile indigene şi nu au mai vrut să le părăsească.

Rămânând acolo, ei au format o colonie şi treptat s-au sălbăticit şi ei, trăind în orgii, certuri şi lupte, omorându-se unul pe celălalt, până nu a mai rămas decât unul singur dintre cei de pe vas, pe nume Alexander Smith şi o familie de indigeni. Într-o zi, acesta a descoperit într-un cufăr vechi o Biblie. Citind în ea, a aflat drumul ce duce spre Dumnezeu. Viaţa i s-a transformat. El a împărtăşit această experienţă şi celorlalţi şi astfel s-a născut o comunitate creştină chiar în locul acela. Bolile, crimele, ignoranţa, închinarea la idoli s-au diminuat rapid şi colonia a prosperat.

După circa 20 de ani, o navă americană, ce a acostat în acea insulă, a constatat o civilizaţie şi o viaţă morală neobişnuită pentru zona respectivă. Aceasta este celebra istorie a "Răscoalei de pe Bounty".

Isus Hristos a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact