Despre ce este vorba - rascumparare.ro

Despre ce este vorba

Imaginaţi-vă că vă petreceţi vacanţa într-o regiune absolut necunoscută dumneavoastră. Dacă v-aţi rătăci în timpul unei drumeţii prin pădure şi dacă s-ar face întuneric, desigur v-aţi gândi: „Cum să ies de aici cât mai repede posibil, cum să găsesc drumul spre casă?“

Un savant, care vorbeşte douăzeci de limbi, dar nu ştie drumul, nu v-ar fi de folos. Nici un geolog, care v-ar putea spune exact din ce fel de componente este alcătuit terenul de acolo, dar care nu cunoaşte regiunea, nu v-ar interesa. Peisajul unic în felul său şi panorama amplă, precum şi numele tuturor copacilor şi al plantelor din jur vă vor lăsa indiferent, căci locul este periculos, sunt versanţi abrupţi şi prăpăstii în care se poate cădea, fără să mai vorbim de eventualele întâlniri nedorite.

Un copil, care v-ar putea arăta drumul, v-ar fi de mai mult folos decât un profesor care nu ştie drumul.

Aşa cum v-aţi fi putut rătăci prin pădure, dumneavoastră v-aţi rătăcit sigur în viaţa spirituală. Nu vă aflaţi într-o pădure, dar totuşi v-aţi rătăcit. Căutaţi şi căutaţi după linişte interioară, după pace cu Dumnezeu, dar nu cunoaşteţi calea. Cu ce vă alegeţi dintr-o predică savantă sau din teorii frumoase? Simplele presupuneri nu vă dau siguranţă.

Despre ce este vorba?

Un taxi mergea spre B. Pasagerul îl întrebă pe şofer:
- Ştiţi cine locuieşte în această vilă frumoasă?
- Nu, spuse şoferul.
- Îl cunoaşteţi pe primarul din acest sat? Ştiţi cine este preotul acestei biserici?
La toate întrebările, pasagerul primi un răspuns negativ. Puţin cam enervat, îl întrebă în cele din urmă:
- Atunci ce ştiţi?
Şoferul taxiului replică scurt:
- Ştiu cum trebuie să conduc până la B.

Acest lucru era important. El ştia drumul.
Aşa aleargă oamenii încoace şi încolo cu tot felul de întrebări: „Puteţi să-mi spuneţi de ce a permis Dumnezeu ca omul să păcătuiască? De ce nu împiedică Dumnezeu războaiele? De ce permite ca aşa de mulţi oameni să moară de foame?“

Nu este treaba mea să vă explic de ce a permis Dumnezeu aceste lucruri. Dar pot să vă explic cum harul lui Dumnezeu vă poate face fericit. Este datoria mea să vă arăt simplu şi clar calea spre cer. Pot să vă spun aceasta aşa de simplu şi de limpede, încât să nu se strecoare nici o greşeală. Şi dacă dumneavoastră veţi auzi aceasta, nu veţi mai avea nici o scuză sau cale de ieşire. Îmi permiteţi să vă arăt calea? Domnul Isus, care a devenit Om adevărat şi este în acelaşi timp Fiul lui Dumnezeu, spune fiecăruia: Eu sunt calea.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact