O cale înșelătoare - rascumparare.ro

O cale înșelătoare

Se elogiază tot felul de căi pentru a ajunge în cer. Una dintre acestea este calea care este asfaltată cu fapte bune. Învăţătura că poţi fi mântuit prin propriile merite are o mulţime de adepţi.
Nu de mult timp am vorbit cu un căpitan al unui feribot şi l-am întrebat în timpul discuţiei dacă speră să ajungă în cer.
- Cred că da.
- Aveţi un temei pentru această presupunere?
- O, da, am fost întotdeauna cinstit şi sincer, am de hrănit o familie mare şi nu-i fac rău nici măcar unei muşte. Dacă eu nu voi avea un sfârşit bun, atunci înseamnă că mulţi oameni vor pieri.
- Da, de acest lucru mă tem şi eu, dar doar acesta este temeiul pe care vă bazaţi?
- Merg şi destul de regulat la biserică, iar copiii mei merg la şcoala duminicală şi m-aş trezi la miezul nopţii dacă ar trebui să ajut pe cineva în necaz. Nu ajung acestea?
- Nu! Desigur, acestea sunt bune în sine, dar prin ele nu faceţi nimic cu privire la mântuirea dumneavoastră. Altcineva trebuie să intervină. Pentru aceasta a trebuit Domnul Isus să vină pe pământ.
- Oh, la aceasta nu m-am gândit.

Ce autoînşelare! Şi aceste cuvinte se aud atât de la oameni simpli, cât şi de la intelectuali. Aceştia zidesc pe ceea ce fac ei înşişi. Însă cu privire la aceasta, Domnul Isus a spus: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela, pe care L-a trimis El“ (Ioan 6:29).

Toate faptele noastre bune sunt înaintea lui Dumnezeu ca o haină murdară (Isaia 64:6). Singura cale este: Domnul Isus, care, din cauza vinovăţiei şi a păcatului nostru, a fost răstignit, care a săvârşit tot ce a fost necesar pentru a ne mântui. Lui trebuie să ne încredinţăm în credinţă.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact