Încă o cale greşită - rascumparare.ro

Încă o cale greşită

Mai există o cale care se întâlneşte mult, şi anume: parţial fapte bune şi parţial har. Se spune: Ascultă de Dumnezeu! Dar pentru că se reuşeşte aşa de greu acest lucru, se crede că e necesară lucrarea celui mântuit pentru a completa ceea ce a făcut Domnul Isus.

Aceasta este o teorie veche: omul vrea să amestece faptele bune cu lucrarea lui Hristos. Dar pe această cale, nimeni nu va fi mântuit.

L-aţi ajutat dumneavoastră pe Dumnezeu la crearea lumii sau a miliardelor de stele din Calea Lactee? Aţi stat alături de El la întocmirea unui trandafir sau a unei insecte minuscule? Dacă nu, credeţi că Dumnezeu are nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a vă mântui? Nici la creaţie şi nici la naşterea din nou a unui om, Dumnezeu nu are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Chiar şi rugăciunea şi citirea Bibliei – oricât de bune ar fi ele în sine – nu sunt un mijloc de mântuire.

Domnul Isus a plătit preţul de răscumpărare cu sângele Său. El a purtat singur mânia lui Dumnezeu asupra păcatului. Nu a fost acolo nimeni care să Îl fi putut ajuta. Toţi, care doresc să meargă pe acest drum al mântuirii, vor cânta în cer: „Tu ne-ai răscumpărat pentru Dumnezeu prin sângele Tău!“ Conţinutul noii cântări nu va fi niciodată: „Tu ne-ai răscumpărat, dar şi noi am contribuit la aceasta.“ Rugăciunea şi faptele bune sunt într-adevăr recomandate în Cuvântul lui Dumnezeu, dar nu pentru a fi mântuiţi, ci ca roadă a mântuirii.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact