Întreaga cale - rascumparare.ro

Întreaga cale

 Englezul Richard Wever a făcut odată o călătorie, însă nu a mai avut bani pentru drumul spre casă. Din fericire, a întâlnit un prieten şi acesta i-a dăruit un bilet de călătorie clasa întâi până în localitatea sa. Wever nu a trebuit să plătească nici un ban, a trebuit doar să folosească biletul care a fost valabil nu numai pentru călătoria cu trenul, ci şi în continuare pentru călătoria cu vaporul. Mai târziu a întrebuinţat această întâmplare ca o frumoasă imagine.

„Aşa m-a întâlnit Domnul Isus când nu am putut plăti călătoria spre cer. lsus mi-a spus că trebuie să am încredere în El, iar El îmi va da un bilet de călătorie clasa întâi pentru întreaga cale. Eu m-am încrezut în lsus Hristos, iar El a plătit.

Pe mine nu m-a costat nimic, dar El a plătit cu sângele Său. Niciodată nu voi avea nevoie de un alt bilet. Unii sunt de părere că trebuie tot mereu să-şi cumpere un nou bilet. Le este teamă că altfel nu vor sosi la destinaţie.
Dar nu, biletul e valabil pentru întreaga cale! Nu depinde de mine, ci de ceea ce a făcut Hristos. În călătorie, nimeni nu mi-a spus: «Richard, tu eşti doar un miner, locul tău nu este în compartimentul de clasa întâi, ieşi!» Iar dacă cineva ar fi spus aşa ceva, atunci i-aş fi arătat biletul. Aşa mi s-a întâmplat cu conductorii de tren. Ei m-au întrebat: «Putem să vedem biletul dumneavoastră?» Li l-am arătat. Nici măcar o dată nu m-au măsurat din cap până-n picioare, căci cum arătam, nu conta. Biletul era suficient.“

Dacă Hristos Se numeşte „calea“, cu aceasta nu spune numai „singura cale“, ci şi „întreaga cale“.

Calea desăvârşită

Hristos nu este numai singura şi întreaga cale, ci şi calea desăvârşită. Dacă vreţi să mergeţi cu un tren, trebuie să mergeţi mai întâi la gară. Dar Hristos este calea spre cer exact din locul unde sunteţi dumneavoastră acum; nu trebuie să mai faceţi nici măcar un pas fără El. Prin credinţa în Mântuitorul, aceasta însemnând în timp ce vă încredeţi în El, veţi fi salvat. El este calea desăvârşită. El este aici, aproape de dumneavoastră. EL ESTE CALEA.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact