Povestea bisturiului unui chirurg - rascumparare.ro

Povestea bisturiului unui chirurg

La cea de a douăzecișiuna aniversare a sa, Robert Halber a primit un colet recomandat ce conținea un instrument învelit într-o pânză; a recunoscut imediat că este un bisturiu de chirurg sau scalpel. Un student la școala medicală, plănuind să se specializeze în chirurgie, Robert a fost uimit de cuțitul strălucitor, care, deși nu era nou, era elegant lucrat.

Alăturat instrumentului era o notă de la un vechi prieten, un chirurg faimos, care fusese medicul familiei de când își amintea Robert și se îngrijise de el, de fratele și sora sa, orfani de mamă, în suferințele copilăriei lor. Decizia lui Robert de a studia medicina a fost rezultatul admirației și a dragostei tot mai crescânde pentru acest om. Nota era scurtă și începea:

"Dragă Bob, îți trimit un dar pe care l-am păstrat pentru tine timp de 21 de ani. Într-o noapte, mai înainte de a te naște tu, am fost chemat să îngrijesc de o frumoasă tânără femeie care era foarte bolnavă. A fost necesară o operație, iar acest mic cutit a fost folosit pentru a face aceasta. Tânăra femeie a murit în urma operației..." Bob a aruncat o privire către instrumentul ce strălucea în soarele care se strecura printr-o fereastră deschisă și o imensă repulsie a venit asupra lui. Gândul că bisturiul cauzase moartea unei ființe omenești l-a dezgustat și a făcut cuțitul un obiect înfiorător în ochii săi. Dar a continuat să citească:

"Ca mulți dintre noi, tânăra femeie nu a vrut să moară. Avea multe lucruri pentru care să trăiască. Pe lângă un soț devotat, ea mai avea și un fiu gingaș de 6 ani și o frumoasă fiică de 3 ani, iar acum urma să fie mamă din nou. Dorința ei pentru cel de al treilea copil era puternică. Acel copil ești tu, Bob. Tânăra femeie era mama ta..."

În timp ce Bob începea să prindă mesajul prietenului său, o groază puternică l-a cuprins. Nu știuse niciodată cum a murit mama sa și acum, dintr-o dată, în mâna lui se află instrumentul care îi cauzase moartea. Nota încheia:

"Tot ceea ce știința medicală putea face a fost făcut pentru a vă salva pe amândoi. A fost dorința mamei tale ca, orice s-ar fi întâmplat cu ea, tu să fii salvat; și astfel ea a mers la operație pe deplin conștientă de posibilele consecințe. Vezi tu, Bob, acest bisturiu ți-a dat ție viață, chiar dacă a costat-o pe a mamei tale. Sunt sigur că îl vei prețui."

Lacrimile au umplut ochii lui Bob, lipindu-și bisturiul de buze.

Atunci, în timp ce Robert Halbert stătea acolo gândindu-se la instrumentul din mâna sa și tot ceea ce simboliza acesta, el s-a gândit la crucea de la Calvar, acel simbol al morții tragice care întotdeauna a părut atât de neatrăgător, atât de respingător pentru el; și dintr-o dată conștiința semnificației sale reale a năvălit peste el. "Desigur", s-a gândit el, "acum văd! Ceea ce draga mea mamă a făcut pentru trupul meu, a făcut Domnul Isus Hristos pentru sufletul meu. Ea a murit pentru a-mi da viața trupească, El a murit pentru a-mi da viața eternă!" Simțământul frumuseții crucii a inundat sufletul lui Bob și ochii I s-au umplut din nou de lacrimi. Pentru prima dată în viața sa, el a experimentat acea bucurie și pace a inimii pe care un păcătos o simte atunci când se încrede în Acela care a murit pe Calvar ca Mântuitor al său personal. "Deoarece cuvântul crucii este nebunie pentru cei care pier; dar pentru noi, care suntem mântuiţi, este puterea lui Dumnezeu" (1. Corinteni 1:18). Prietene, ce înseamnă crucea lui Hristos pentru tine? Este doar un instrument urât al morții? Reprezintă ea doar moartea tragică a unui om bun condamnat pe nedrept cu mulți ani în urmă în vechiul Ierusalim? Sau este simbolul prețios al vieții eterne pentru tine?

Nu vrei tu să admiți și să recunoști, prietene, că în ochii sfinți ai lui Dumnezeu ești "mort în păcate" (Efeseni 2:5) și "fără putere" (Romani 5:6) și că ai nevoie de un Mântuitor? Isus Hristos, Cel care a murit pe crucea de la Calvar și a înviat din nou este singura ta cale de mântuire: "în nimeni altul nu este mântuire, pentru că nu este sub cer nici un alt Nume dat între oameni în care trebuie să fim mântuiţi" (Fapte 4:12). Încrede-te în Domnul Isus Hristos pentru mântuirea ta și intră fără întârziere în pacea și bucuria vieții eterne. Isus a spus: "Cine crede în Fiul are viaţă eternă" (Ioan 3:36).

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact