Cum poţi fi sigur? - rascumparare.ro

Cum poţi fi sigur?

Într-o zi călătoream cu maşina împreună cu un domn mai în vârstă, când i-am pus o întrebare foarte personală. „Aveţi pace cu Dumnezeu?”, l-am întrebat.

Domnul a fost foarte surprins şi mi-a răspuns: „Am încercat ani la rândul să răspund la această întrebare, dar nu pot găsi pe nimeni care să îmi spună cum să fiu sigur. Vreau să ştiu că sunt mântuit sau măcar că este fără speranţă să cauţi să afli aceasta.”

“Care este răspunsul pe care îl aşteptaţi dvs?”, am întrebat.

“Ei bine, aceasta este ceea ce mă frământă şi pe mine. Vreau o dovadă clară, ceva de care să nu pot fi înşelat. Unii prieteni de-ai mei mi-au povestit cum au simţit anumite schimbări impresionante atunci când au devenit religioşi. Am căutat aceasta ani la rând, dar întotdeauna m-a ocolit.”

“A deveni religios este un aspect, dar a-L crede pe Hristos este total altceva. Să presupunem că sunteţi în căutarea mântuirii şi dintr-o dată vă vine un sentiment de mare bucurie; aţi fi atunci sigur că sunteţi mântuit?”

“Ei bine, cred că aş fi.”

“Atunci, să presupunem că aţi mers prin viaţă încrezându-vă în experienţa dvs. fericită. Dar vine ora morţii. Imaginează-vă că Satan vă spune că sunteţi pierdut şi fără speranţă. Îi veţi spune oare că dvs aţi ştiut că totul era în regulă, deoarece aţi avut o experienţă emoţională fericită cu ani în urmă?”

“Înţeleg acum”, a răspuns el gânditor. “Un sentiment de fericire nu este suficient.”

Am continuat imediat cu întrebarea: “Atunci ce ar fi de ajuns?”

“Dacă aş putea primi un cuvânt clar printr-o vedenie sau un mesaj din partea unui înger atunci aş putea fi sigur.”

„Să presupunem că aţi avut o vedenie a unui înger minunat care vă spune că păcatele dvs au fost iertate. Ar fi aceasta suficient pentru a vă încrede în ea?”

„Da, cred că ar fi. Îngerul ar trebui să aibă dreptate.”

„Dar să presupunem că aţi murit și că Satan vine și vă spune: „Eu am fost acel înger. M-am transformat pentru a te amăgi pe tine. Acum ești acolo unde te vreau eu.” Ce aţi putea spune atunci?”

A cugetat un moment sau două și apoi, încruntând sprâncenele, răspunse: „Înțeleg, aveți dreptate. Cuvântul unui înger nu ar fi suficient.”

„Dar”, am răspuns, „Dumnezeu a dat ceva mai bun decât sentimentele fericite, ceva mult mai demn de crezare decât vocea unui înger. El L-a dat pe Fiul Său, care a murit pentru păcatele dvs și a înviat din nou. El a declarat în Cuvântul Său de nestrămutat că dacă credeți în El, toate păcatele dvs sunt iertate. Ascultați aceasta: „Toţi profeţii mărturisesc despre El că, prin Numele Său, oricine crede în El primeşte iertarea păcatelor” (Fapte 10:43)”.

Deschizându-mi Biblia, i-am spus: „Ascultați acest verset: „V-am scris acestea vouă, ca să ştiţi că aveţi viaţă eternă vouă, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu.” (1.Ioan 5:13). Vi se adresează aceste cuvinte și dumneavoastră? Credeți în numele Fiului lui Dumnezeu?”, am întrebat.

„Da. Sigur. Cunosc că El este Fiul lui Dumnezeu. Știu că El a murit pentru mine.”

„Atunci înțelegeți ceea ce El ne spune prin„ca să știți că aveți viața eternă”. Nu este aceasta suficient pentru a ne bizui pe ea? Este o scrisoare din cer îndreptată în mod expres către dumneavoastră. Cum puteți refuza ceea ce Dumnezeu v-a spus? Puteți să nu Îl credeți? Nu este El mai de încredere decât un înger sau anumite sentimente de fericire?”

“Nu vă veţi pleca acum capul şi nu Îi veţi spune lui Dumnezeu că veţi fi salvat în condiţiile puse de El, venind la El ca păcătos care se pocăieşte şi încrezându-vă în Cuvântul Său cu privire la Fiul Său binecuvântat?”

Domnul şi-a închis ochii şi am văzut că era tulburat adânc. Buzele sale se mişcau în rugăciune. Dintr-odată a privit în sus şi a exclamat: “Totul este clar acum. Aceasta este tot ce am dorit ani la rândul.”

În acea seară, în faţa auditoriului care venise să mă asculte predicând, el a spus aceasta poveste. Ceea ce el a căutat în zadar de-a lungul a jumătate de viaţă, a găsit când a crezut mesajul Cuvântului lui Dumnezeu despre ceea ce Isus a făcut pentru a-i mântui pe păcătoşi. Era a lui siguranţa deplină a credinţei.

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact