ÎNCOTRO? - rascumparare.ro

ÎNCOTRO?

Un om băut mergea odată cu un autobuz. Repeta mereu: „Aici trebuie să cobor.” Dar de fiecare dată părea să nu fie stația corectă. Cei mai mulți călători râdeau de el. Nu le păsa de starea nenorocită a acelui bărbat. Zâmbind, unul dintre ei a spus:

- El nu știe încotr-o călătorește, dar se află cel puțin pe drum.

- Într-adevăr, a replicat un altul cu seriozitate, acest bărbat se aseamănă miilor de oameni care nu știu încotr-o merg, dar sunt pe calea spre veșnicie fără să se întrebe care va fi ținta lor finală.

Aceste cuvinte nu au plăcut ascultătorilor ca și nebunia celui băut.

Mulți nu știu dacă se află pe calea spre cer sau pe calea spre iad. Dacă îi întrebi dacă sunt destul de buni pentru cer, trebuie să recunoască: „Mă tem că nu.” Dar dacă îi întrebi dacă sunt destul de răi pentru iad, atunci spun: „O, nu sunt chiar așa de rău ca alții; cunosc mulți oameni care merg la biserică, dar fac lucruri pe care nu vreau să le imit.” – Prea bun pentru a ajunge în iad, dar nu destul de bun pentru cer! Dumnezeu răspunde clar și univoc la întrebarea: „Unde îmi voi petrece veșnicia?” În Biblie citim:

Cine crede în Fiul are viaţă eternă; şi cine nu se supune Fiului nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el” (Ioan 3:36)

Numai credința în Fiul lui Dumnezeu și în lucrarea Lui îți dă siguranța că vei ajunge în cer. Dar dacă nu crezi în El, atunci locul tău va fi în cel mai mare întuneric. Dumnezeu te invită acum să pui capăt nehotărârii tale.

Înţeleptul împărat Solomon a spus: „Toate îşi au vremea lor.” Acest lucru este adevărat în privinţa lucrurilor vremelnice şi veşnice. Mii de lucruri care nu au fost făcute la timp nu mai pot fi făcute. Aşa stau lucrurile şi cu mântuirea sufletului nemuritor. În versetul de astăzi, Dumnezeu ne spune când poate fi obţinută mântuirea veşnică: „Iată că acum este ziua mântuirii.” Nu vrei să prinzi această clipă? Unii au luat hotărâri bune, dar au devenit prada duşmanului sufletului lor care le-a şoptit: „Mai este timp.” Nu ştii dacă vei ajunge la sfârşitul zilei şi nici dacă vei mai trăi până mâine. De aceea vino acum! În alt loc din Sfânta Scriptură citim: „Astăzi dacă auziţi glasul Său, nu vă împietriţi inima.” E mult în joc: fie vei merge veşnic în pierzare, fie partea ta va fi slava. După moarte nu-ţi mai poţi schimba soarta. Există numai o cale spre salvare. Domnul Isus Hristos spune: „Eu sunt calea” (Ioan 14:6). Vestea mântuirii sună astfel: „în nimeni altul nu este mântuire, pentru că nu este sub cer nici un alt Nume dat între oameni în care trebuie să fim mântuiţi” (Faptele Apostolilor 4:12). Acest Nume este Isus. Celui care crede, acest nume îi devine preţios, dar pentru cel necredincios este o piatră de cădere şi o stâncă de poticnire. Isus Hristos a fost crucificat, dar Dumnezeu L-a înviat şi L-a făcut Domn. El i-a dat şi toată judecata. De aceea acceptă-L acum ca Mântuitor pentru ca să nu devină odată judecătorul tău!

Iată, acum este timpul potrivit; iată, acum este ziua mântuirii” (2. Corinteni 6:2)

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact