Din întuneric la lumină - rascumparare.ro

Din întuneric la lumină

Așa a fost

Într-o stradă întunecoasă locuia un om nenorocit: un bețiv. În sufletul lui era tot atât întuneric cât era pe stradă. Dacă vrei să ști ce este iadul, intră numai o clipă la el în casă. Este ceva îngrozitor! Peste tot dai cu ochii de nenorocire, strâmtorare, sărăcie lucie.

Când aud pașii acestuia pe scară, copiii se ascund sub pat. Sărmana lui soție, zdrobită și răbdătoare, stă gata să-l primească. Acest bărbat i-a mâncat tinerețea. Mult zbucium și multă durere i-a pricinuit în nefericita lor conviețuire. Adeseori a fugit desculță cu copiii după ea. Dar s-a întors iarăși acasă. Unde să meargă? Părinții n-o mai primeau pe motive că nu i-a ascultat să nu se mărite cu acel bărbat, care din tinerețe a arătat că-i place alcoolul. De muncit, unde să muncească? Cine angajează un așa netrebnic. Sărmana femeie muncește cu ziua pe unde poate. Și acei bani puțini trebuie să-i ascundă, altfel se duc în buzunarul cârciumarului. Acum, sărmana femeie așteaptă din nou cu groază înjurăturile și loviturile lui.

Așa este acum

Bărbatul intră în cameră, dar spre mirarea celor din casă se așează liniștit pe scaun, își sprijină capul în mâini, apoi se ridică și vorbește. Niciodată n-a vorbit așa! Parcă nu-i el, dar hainele murdare sunt ale lui. Glasul îi tremură, ochii îi joacă în lacrimi. „Dragă soție și voi copiii mei“, începe bărbatul, „vă rog să mă iertați! V-am făcut mult rău și v-am pricinuit multe dureri, multe zile amare. Dar de acum nu va mai fi așa. Astăzi m-am întâlnit cu un fost coleg de bancă. El m-a invitat la o adunare de vestire a Evangheliei. Ce am auzit acolo m-a îngrozit, dar mi-a făcut și bucurie. M-am îngrozit de ceea ce mă așteaptă dacă mai merg pe calea rea. M-am bucurat însă că Dumnezeu a dăruit posibilitatea ca oricine vine la El cu pocăință sinceră și Îl primește pe Fiul Său ca Mântuitor să fie scăpat de judecata Sa cea dreaptă. Dumnezeu poate să mă scape și pe mine de această patimă care v-a făcut rău și vouă și mie. Acum vreau să mă spăl, să mă îmbrac cu alte haine“, încheie bărbatul care a găsit iertarea prin Isus Hristos.

Cu acel om s-a întâmplat ce scrie în Efeseni 2. 4-5: „Dar Dumnezeu, fiind bogat în îndurare, pentru dragostea Lui mare cu care ne-a iubit (fiind şi noi morţi în greşeli), ne-a adus la viaţă...

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol
Contact