rascumparare.ro

Calendarul „Sămânța bună” 2012 - Editura GBV

Miercuri, 4 Iulie

„Ridicați-vă ochii în sus și priviți! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în șir, oștirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; așa de mare e puterea și tăria Lui, că una nu lipsește.“
Isaia 40:26


Bunătatea lui Dumnezeu

Lumea creată reflectă dragostea lui Dumnezeu. Orice om ar trebui să fie recunoscător Creatorului ori de câte ori vede livezile înflorite primăvara sau pline de roadă toamna. El nu ar trebui să contemple apusul de soare în fastuoaselei culori, oceanul ridicându-se în talazuri și scânteind în soare sau munții ridicându-se în înălțimile lor maiestuoase și acoperite cu zăpadă, fără a se gândi la Dumnezeu și la dragostea pe care El ne-o acordă. Chiar grija lui Dumnezeu pentru animale arată bunătatea Lui: „Ochii tuturor nădăjduiesc în Tine, și Tu le dai hrana la vreme. Îți deschizi mâna și saturi după dorință tot ce are viață“ (Psalm 145:15-16).

Tratamentul aplicat de Dumnezeu omenirii nemântuite vorbește de asemenea despre dragostea Lui. El trimite lumina soarelui și ploaia, ajută pe oameni în timp de nevoie și asigură pentru toți necesarul traiului, ca ei să se bucure. Apostolul putea spune păgânilor din Listra, că Dumnezeu le vorbise prin binefacerile Sale înainte ca ei să fi auzit Evanghelia. Vedem și noi bunătatea lui Dumnezeu față de noi în tot ce ne înconjoară?