rascumparare.ro


Septembrie - 2018
DuLuMaMiJo Vi
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Calendarul „Sămânța bună” 2012 - Editura GBV

Duminică, 6 Septembrie

„Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustie, ca să fie ispitit de diavolul.“
Matei 4:1


În opoziție cu noi, Domnul Isus a fost și este curat, sfânt și fără păcat. El nu putea să fie ispitit de păcat. De aceea diavolul a încercat să-L atace din afară. Dar n-a găsit niciun punct care să-L ducă pe Domnul la păcat. „Vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine.

Când Domnul Și-a început slujba pe acest pământ, diavolul a venit cu viclenie, pentru a-L îndepărta pe Domnul de pe calea dependenței de Dumnezeu. Dar după 40 de zile de încercare citim: „După ce L-a ispitit în toate felurile, diavolul a plecat de la El, până la o vreme.

La scurt timp înainte de încheierea căii Sale pe acest pământ, când El vorbea despre suferințele care-i stăteau înainte și despre moarte, ucenicul Său Petru L-a mustrat cu cuvintele: „Să Te ferească Dumnezeu, Doamne! Să nu Ți se întâmple așa ceva.“ Domnul a trebuit să-i răspundă: „Înapoia Mea, satano!“ El l-a recunoscut pe acela care stătea în spatele lui Petru. Mântuitorul Și-a urmat calea Sa. Când era în lupta grea în Ghetsimani și vedea greutatea morții de cruce, El S-a rugat lui Dumnezeu, Tatăl Său: „Facă-se nu ce voiesc Eu, ci ce voiești Tu!

Domnul a fost gata să fie făcut păcat pentru noi și să meargă la moarte. Ca Om ascultător, El a luat paharul suferințelor din mâna Tatălui, pentru a-l goli pe Golgota. Dușmanul nu l-a putut reține. Isus Hristos S-a dovedit a fi Biruitorul.